Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ταξιδιάρα ψυχή

Αντιγράφω την ανάρτηση της Κικής:

"Ο Δημήτρης Παρούσης, είναι έτοιμος να φύγει για άλλη μια φορά χωρίς οικονομικούς πόρους. Ας τον βοηθήσουμε με το βιβλίο του.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση Βιβλίου
Το πρώτο βιβλίο μιας σειράς ταξιδιωτικών εμπειριών του δημοσιογράφου Δημήτρη Παρούση (
www.godimitris.gr) που πραγματοποιεί εδώ και 930 μέρες το γύρο του κόσμου παρουσιάζεται την
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στις 6.45 το απόγευμα, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 (απέναντι από την ΕΣΗΕΑ).
Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πάρε ένα σάκο κι έλα…», από τις εκδόσεις «Λαγουδέρα», είναι αφιερωμένο στην Κούβα.
Το βιβλίο προλογίζουν:
- Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης
- Ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Γιώργος Ταμπακόπουλος
- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Δημήτρης Μεσσίνης
- Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος
- Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης
Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια αυθόρμητης καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Κούβα, μέσα από τη ματιά ενός δημοσιογράφου – ταξιδευτή και των συναισθημάτων του όπως τα έζησε στην περιπλάνησή του στην Κούβα. Παράλληλα δίνονται οι βασικότερες και πλέον χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στο νησί του Κάστρο.
Επίσης στο βιβλίο περιλαμβάνεται η έρευνα για την καταγραφή του ελληνικού στοιχείου και των Ελλήνων που ζουν στην Κούβα.
Πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια που συνδυάζει τον παλιό και τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. Από τη μία τα κείμενα και από την άλλη η αμεσότητα του Ιντερνετ. Ένας αμφίδρομος τρόπος ενημέρωσης και ανάγνωσης. Ο αναγνώστης που θα ήθελε περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να τις δει στο
www.godimitris.gr . Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί με τον Δημήτρη ή ακόμα και να ταξιδέψει μαζί του και να αποτελέσει τον «πρωταγωνιστή» στο επόμενο βιβλίο ή στην επόμενη ιστορία.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 3 ιστορίες του βιβλίου σε βίντεο (4 λεπτών) ρεπορτάζ - ντοκιμαντέρ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
www.godimitris.gr (το περιεχόμενό της είναι μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες) και στην ιστοσελίδα www.lagoudera.com.gr Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να καλέσετε στο 6973535011 (Δημήτρης Παρούσης) 6937303808 (Νίκος Ιορδανίδης, εκδότης) ή στο e-mail: godimitris@gmail.com"

Αντιγράφω την ανάρτηση της άλλης Κικής:

"10 Λεπτά Αναπνοής για τη ΓΗ
Σκοτάδι στον κόσμο
Στις 20 Oκτωβρίου του 2008 από 21:50 έως 22:00 ας σβήσουμε όλα τα φώτα, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ας δώσουμε την ευκαιρία στον πλανήτη. Ας μπορέσει να «αναπνεύσει». Εάν η συμμετοχή είναι μαζική, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να είναι τεράστια. Μόνο 10 λεπτά, για να δούμε τι θα μπορούσε να συμβεί! Ναι, θα είμαστε για λίγα λεπτά στο σκοτάδι μόνο με το φως ενός κεριού να μας φωτίζει μόνο με την αναπνοή μας και την ανάσα που δίνουμε στον πλανήτη μας. Θυμηθείτε ότι η δύναμη είναι στην ενότητα. Πείτε το στους φίλους σας σε όποια χώρα κι αν μένουν.
Προωθήστε αυτό το μήνυμα!"

3 σχόλια:

eleni είπε...

Heart,γεια σου,
την είδα κι εγώ την ανάρτηση για τα φώτα-να συντονιστούμε όλοι σ΄αυτή την προσπάθεια.
Την άλλη,δε την βρήκα,αλλά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια.Στην Κούβα,ε;Έχω ακούσει τόσα γι΄αυτή τη χώρα από ανθρώπους που την επισκέφτηκαν-αντικρουόμενες οι απόψεις τους.

kiki είπε...

Thanks Heart που το έβαλες. Θα το βάλω κι εγώ αύριο. Έχω και μια ευχάριστη (για μένα) πληροφορία. Αντί για τον κ. Ταμπακόπουλο, θα προλογίσει ένας φίλος μου!

Μαριλένα είπε...

heart μας λειπεις!