Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Lunachic

Update: ευγενική χορηγία του φίλου Π... διαβάζουμε: η σονάτα του σεληνόφωτος κι ακούμε! (click on "request download link" και μετά "download file")


Αν ήξερα το κόλπο θα έβγαζα τη δική μου φωτογραφία της απίστευτης, απογευματινής (4μμ αλλά παρόλα αυτά λυκόφως εδώ) πανσελήνου πάνω από το ποτάμι. Οι προσπάθειές μου στο παρελθόν μια σκέτη αποτυχία, καμμία σχέση η φωτεινή κουκίδα της φωτογραφίας που έβγαζα, με το χολυγουντιανό υπερθέαμα που αντίκρυζα. Έτσι ούτε καν δοκίμασα σήμερα, αφέθηκα μόνο να κοιτάζω με το στόμα ανοιχτό καθώς γύριζα σπίτι, προσπαθώντας με την άκρη του ματιού μου να μην πέσω πάνω στους περαστικούς που αδιαφορούσαν επι το πλείστον για την υπερπαραγωγή που εκτυλίσσοταν χωρίς καθόλου τακτ μπροστά τους, αν και ήθελα να τρέξω καταπάνω τους, να τους τραβήξω από το μανίκι και να τους φωνάξω κοίτα! Σκέφτηκα ότι μάλλον θα μ' έπαιρναν για σεληνιασμένη, φεγγαροπαρμένη, φεγγαροχτυπημένη -άδικο δε θα 'χαν- κι έτσι δεν το 'κανα, συνέχισα το δρόμο μου για το σπίτι, που, με την ευκαιρία, βρίσκεται στην οδό σελήνης ή οδό τρέλλας, όπως το δει κανείς, έτσι κι αλλιώς πάντα μαζί τα έβαζαν αυτά τα δυό, από αρχαιοτάτων χρόνων, κάτι θα ξεραν, δίπλα στον ποταμό του φεγγαριού, ή της τρέλλας, χμ, δεν τη γλυτώνω μου φαίνεται...

Ακούμε κάτι φεγγαρίσιο:

14 σχόλια:

Sotona Dos είπε...

Θα ερθουμε οι φιλοι σου
θα ειναι υσηχα και μαγικα
Δεν θα μιλαμε πλεον
ξερουμε οτι το φεγγαρι
αγγιζει τις ψυχες
ξυπναει τις επιθυμιες

Τα χαιρετισματα μου αγαπημενη.

heart n soul είπε...

:))
κι ότι έλεγα να σας κάνω μια επίσκεψη σήμερα, να χαιρετίσω, με προλάβατε..
Ανταποδίδω

Μάγια είπε...

αχχχ, τι μου θυμίσατε!

πρώτη χρονιά που ήμουν στην Ινγκλατέρα γυρνούσα ένα απόγευμα στο σπίτι με τα πόδια, χαζολογόντας στο κινητό. ξαφνικά βλέπω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωτεινή μπάλα. μου πήρε μερικά λεπτά για να καταλάβω ότι ήταν το φεγγάρι. έμεινα με το στόμα ανοιχτό. όταν το έκλεισα άρχισα να εξηγώ στον συνομιλητή στο τηλέφωνο τι ήταν αυτό που με συνεπήρε, αλλά δεν είχα λόγια! έκλεισα το τηλέφωνο και συνέχισα να περπατάω σε κατάσταση ημινιρβάνας, με τα μάτια καρφωμένα στο φεγγάρι. ένας περαστικός δεν μου τη γλίτωσε, αλλά φαντάζομαι δεν μου κράτησε κακία λόγω του αλλοπαρμένου βλέμματος!

ποτέ δεν ξαναείδα φεγγάρι τόσο μεγάλο και με τόσο ωραίο χρώμα! σας ζηλεύω που μπορείτε να το βλέπετε ακόμα! :))

heart n soul είπε...

ντίαρ μάγια, έτσι ακριβώς! καταλαβαίνετε λοιπόν περί τίνος πράγματος ομιλώ:)) εγώ πάλι θα περιμένω να μας πείτε για τα ελβετικά φεγγάρια κάποια στιγμή σ'έναν από τους γλυκούς μονολόγους σας:))

Μάγια είπε...

καταλαβαίνω και νοσταλγώ! :)

όσο για τα ελβετικά φεγγάρια, προς το παρόν είμαι θυμωμένη με τη χώρα και αρνούμαι να την προωθήσω! :Ρ

heart n soul είπε...

(αλληλοσχολιαζόμαστε στα μπλογκ μας ταυτόχρονα:))
γιατιιιιί μάγια? τώρα είδατε τι κάνατε? μας ιντριγκάρατε πιο πολύ και θα σας πιέσουμε περισσότερο! μην κοιτάτε που ήμουν καλή μέχρι τώρα!:)

Μάγια είπε...

ναι, απίστευτο timing!

μην ιντριγκάρεστε, είναι που πλησιάζουν οι μέρες για τον επαναπατρισμό και δε με χωράει ο τόπος!

υγ: πώς είναι ο βούρδουλας στα αγγλικά btw? να μαθαίνουμε και κάτι;

kiki είπε...

Και όταν αυτή η φωτεινή μπάλα ειναι την πετύχεις στην ανατολή της κατακόκκινη, ακόμα καλύτερα. Πάντως κι εμένα μου 'ρχεται να πιάσω τον κόσμο και να του λέω "κοίτα"!!!

heart n soul είπε...

μάγια με βάλατε και το κοίταξα, whip μόνο το βρήκα, ενημερώστε με αν ανακαλύψετε συνώνυμα:)

oneiromageiremata :))
συμφωνώ απόλυτα, αυτό το κόκκινο θαύμα στη γραμμή του ορόζοντα, να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα, όπως το θυμάμαι ένα νησιώτικο καλοκαίρι, είναι mindblowing!
Το εντυπωσιακό χτες ήταν ο συνδιασμός με το μπλε λυκόφως..

P@nos είπε...

basika ontws to feggari htan uperoxo apopse;-) oneiriko kai magemeno...! toso pou mou thumizei kalokairina bradia sto xwrio mou, katharo ourano kai asterakia pantou..

ps.epishs gia kapoio periergo logo mou thumisate "th sonata tou selhnofotos" (ritsos!)..tharrw oti aksizei na diabastei apo olous..h na akoustei ;-)

witchofdaffodils είπε...

Ευτυχώς είμαι άθλια φωτογράφος κι έτσι μόνο η οπτική απόλαυση με απορροφά.
Σε αντίθεση μ'εσας κόρες με πιάνει ψυχο-οπτική βουλιμία και δε θέλω να το μοιραστώ.
Ο δυστυχής που θα περάσει δίπλα μου θα την ακούσει: Σςςςςςςςς, ήσυχα, έχει φεγγάρι απόψε!

heart n soul είπε...

p@nos σπεύδω να το εύρω!

dear witch, fit for a witch:))

betty είπε...

Είναι απίστευτο! Από τις λίγες φωτό που αποδίδουν πραγματικά με μεγάλη προσέγγιση αυτό που φαντάζομαι είδες.

heart n soul είπε...

ας είναι καλά οι επαγγελματίες φωτογράφοι μπέττυ!